Danske sportscykler – direkte til dig

Designet til de danske landeveje, stier og spor.
Smukke, hurtige og lette danske sportscykler. Fart, køreglæde og value-for-money. Højeste kvalitet i rammer og finish. Udviklet og samlet af mekanikere i Danmark siden 2007.


Click & Ride – i webshop & butikker

Mix fordelene ved webshop med trygheden ved en butik.
Vi har skåret forhandlerleddet væk og sælger kun direkte gennem egen webshop og egne showrooms. Derfor har vi både en attraktiv prissætning og kan tilbyde den bedste rådgivning. Du kan mixe online shopping med butik, som det passer dig bedst.

 

 

Dedikeret og professionel staffVi er et team af dedikerede cykelelskere, der selv cykler aktivt og brænder for cykelsporten på alle underlag. Vi kender og kører selv på cyklerne og har mange års erfaring og stor kærlighed til sporten.

Tilpasning og opgraderinger – præcis til dig

Vælg faste, skarpe modeller – eller tilpas.
De letteste og stiveste rammer i de flotteste farver – og med de bedste komponenter og hjulsæt. Leveret direkte til dig montagefrit – og med mulighed for opgraderinger af fx hjulsæt og individuel tilpasning af frempind og styr.

Derfor vi hedder Pronghorn
En pronghorn er en amerikansk gaffelbuk, der er verdens hurtigste landdyr over længere distancer. Geparden, der har den højeste tophastighed, er en jæger, der skal indhente sit bytte hurtigt – og så færdigt arbejde.

FOLD TEKST UD [↓]
Projektet lykkedes og idag er full-suspension normen i XC-racing. De oprindelige tanker bag geometrisk suspension (APLS) er stadig hovedfilosifien bag vores full-suspension flagskib MTB Fully Carbon 29.

Pronghorn’en derimod skal kunne holde hastigheder op over 80 km/t over meget lange distancer. En pronghorn er et graciøst dyr, hvis overkrop nærmest forholder sig 100% i ro uanset, hvilke prøvelser underlaget byder dens ben.

Derfor tilbagelægger en pronghorn store afstande med et højt tempo og minimalt forbrug af energi og watt. Elegance, effektivitet og topfart kombineret i samme krop.

Derfor er den vores store inspirationskilde, når vi udvikler vores cykler.

Flot design – også under lakken

Vores rammer findes kun i højeste kvalitet.
Alle Pronghorns dansk designede rammer er bygget i den højeste kvalitet Toray carbon og AL6061 aluminium. Og vi har kun een ramme i hver serie - nemlig toprammen. Rammerne er fremstillet i samarbejde med de bedste producenter i verden og fyldt med diskrete og innovative detaljer. 


Dansk og direkte siden 2007Pronghorn Bikes er stiftet i 2007 med det formål at udvikle verdens hurtigste full-suspension MTB til brug i XC racing og marathon. Udgangspunktet var den elegante og effektive nordamerikanske gaffelbuk – pronghornen.

FOLD TEKST UD [↓]

Siden da er produktsortimentet blevet udvidet langsomt, men alle cykler er bygget op over en Speed-Over-Distance filosofi, der kan spores tilbage til pronghornens elegance og effektivitet.

I 2016 sponsorede vi det talentfulde danske kvindehold Team BMS-Birn. Holdet blev senere kendt som Virtus kvindehold og bestod bla af Cecilie Uttrup, Christina Siggaard og Camilla Møllebro.

Vores rammer er gennemtestede
Hos Pronghorn tester vi naturligvis vores cykler intensivt både mht holdbarhed og performance. Vi tester alle vores rammer til en ryttervægt på 120 kg og så med en minimumsstyrke på 130% af EN-standarden.

FOLD TEKST UD [↓]

Holdbarhed.
En Pronghorn-ramme bliver altid maskintestet for holdbarhed på alle forskrevne stresspunkter. Stresstestene foregår hos vores producenter på specialmaskiner med 10.000'er af gentagelser. 

Vi tester alle vores rammer til en ryttervægt på 120 kg og så med en minimumsstyrke på 130% af EN-standarden.

Det betyder, at personer inden for næsten alle vægtklasser kan køre på vores rammer. (For at de relativt stærke rammer ikke skal blive tunge anvender vi altid kun de bedste materialer i carbon eller aluminium.)

Vi giver naturligvis fem års garanti på alle rammer.


Performance.
Herudover tester vi naturligvis cyklernes performance i det terræn, de skal bruges i. Her er det specielt vores Racing Team, der tester til både træning og konkurrence og kommer med værdifuld feed back. De kender dels den foregående model og de har alle kørt rigtig mange km på mange forskellige cykler.

Cykelmagasinerne giver os gode tests
Danske og enkelte svenske cykelmagasiner er generelt flinke til at teste Pronghorn. Og det er vi glade for. Ikke bare fordi alle tests gennemgående er særdeles positive - hvilket vi er glade og ydmyge over for - men også fordi, at de giver os værdifulde input og konstruktiv kritik til den løbende udvikling af vores rammer og komponent setup.

FOLD TEKST UD [↓]

Hvad siger testene generelt om Pronghorns cykler:

  • De er positive og med topkarakterer (enten det højeste eller næsthøjeste antal stjerner).
  • De holder niveauet med vores mange dygtige internationale konkurrenter.
  • Cyklerne fremhæves for at være flotte i både design, farver, decals og i deres finish.
  • Cyklerne fremhæves for deres fuldblods køreegenskaber, som er fx acceleration, topfart og styrevillighed.
  • De fremhæves for at have value for money.
  • De fremhæves for deres gode hjulsæt - også i forhold til prisen.

Vi læser alle tests mange gange og evaluerer de værdifulde input før vi eventuelt justerer på enkelte detaljer.

Desuden bruger vi de mange tests, som vores cykler gennemgår i magasiner og på websites til kontinuerligt at evaluere på vores rammer og komponenter.

Shop cykler direkte

KONTAKT OS FOR HJÆLP ELLER KØB

Genveje til Pronghorn

TRE FLOTTE SHOWROOMS I DANMARK