Danske sportscykler – direkte til dig

Designet til de danske landeveje, stier og spor.
Smukke, hurtige og lette danske sportscykler. Fart, køreglæde og value-for-money. Højeste kvalitet i rammer og finish. Udviklet og samlet af mekanikere i Danmark siden 2007.


Click & Ride – i webshop & showrooms

Mix fordelene ved webshop med trygheden ved showrooms.
Vi har skåret forhandlerleddet væk og sælger kun direkte gennem egen webshop og egne showrooms. Derfor har vi både en attraktiv prissætning og kan tilbyde den bedste rådgivning. Du kan mixe online shopping med butik, som det passer dig bedst.
 

 

Dedikeret og professionel staff



Vi er et team af dedikerede cykelelskere, der selv cykler aktivt og brænder for cykelsporten på alle underlag. Vi kender og kører selv på cyklerne og har mange års erfaring og stor kærlighed til sporten.

DANSK & DIREKTE SIDEN 2007

Tilpasning og opgraderinger – præcis til dig

Vælg faste, skarpe modeller – eller tilpas.
De letteste og stiveste rammer i de flotteste farver – og med de bedste komponenter og hjulsæt. Leveret direkte til dig montagefrit – og med mulighed for opgraderinger af fx hjulsæt og individuel tilpasning af frempind og styr.

Derfor vi hedder Pronghorn




En pronghorn er en amerikansk gaffelbuk, der er verdens hurtigste landdyr over længere distancer. Geparden, der har den højeste tophastighed, er en jæger, der skal indhente sit bytte hurtigt – og så færdigt arbejde.

FOLD TEKST UD [↓]
Projektet lykkedes og idag er full-suspension normen i XC-racing. De oprindelige tanker bag geometrisk suspension (APLS) er stadig hovedfilosifien bag vores full-suspension flagskib MTB Fully Carbon 29.

Pronghorn’en derimod skal kunne holde hastigheder op over 80 km/t over meget lange distancer. En pronghorn er et graciøst dyr, hvis overkrop nærmest forholder sig 100% i ro uanset, hvilke prøvelser underlaget byder dens ben.

Derfor tilbagelægger en pronghorn store afstande med et højt tempo og minimalt forbrug af energi og watt. Elegance, effektivitet og topfart kombineret i samme krop.

Derfor er den vores store inspirationskilde, når vi udvikler vores cykler.

Flot design – også under lakken

Vores rammer findes kun i højeste kvalitet.
Alle Pronghorns dansk designede rammer er bygget i den højeste kvalitet Toray carbon og AL6061 aluminium. Og vi har kun een ramme i hver serie - nemlig toprammen. Rammerne er fremstillet i samarbejde med de bedste producenter i verden og fyldt med diskrete og innovative detaljer. 


Dansk og direkte siden 2007



Pronghorn Bikes er stiftet i 2007 med det formål at udvikle verdens hurtigste full-suspension MTB til brug i XC racing og marathon. Udgangspunktet var den elegante og effektive nordamerikanske gaffelbuk – pronghornen.

FOLD TEKST UD [↓]

Siden da er produktsortimentet blevet udvidet langsomt, men alle cykler er bygget op over en Speed-Over-Distance filosofi, der kan spores tilbage til pronghornens elegance og effektivitet.

I 2016 sponsorede vi det talentfulde danske kvindehold Team BMS-Birn. Holdet blev senere kendt som Virtus kvindehold og bestod bla af Cecilie Uttrup, Christina Siggaard og Camilla Møllebro.

Vores rammer er gennemtestede




Hos Pronghorn tester vi naturligvis vores cykler intensivt både mht holdbarhed og performance. Vi tester alle vores rammer til en ryttervægt på 120 kg og så med en minimumsstyrke på 130% af EN-standarden.

FOLD TEKST UD [↓]

Holdbarhed.
En Pronghorn-ramme bliver altid maskintestet for holdbarhed på alle forskrevne stresspunkter. Stresstestene foregår hos vores producenter på specialmaskiner med 10.000'er af gentagelser. 

Vi tester alle vores rammer til en ryttervægt på 120 kg og så med en minimumsstyrke på 130% af EN-standarden.

Det betyder, at personer inden for næsten alle vægtklasser kan køre på vores rammer. (For at de relativt stærke rammer ikke skal blive tunge anvender vi altid kun de bedste materialer i carbon eller aluminium.)

Vi giver naturligvis fem års garanti på alle rammer.


Performance.
Herudover tester vi naturligvis cyklernes performance i det terræn, de skal bruges i. Her er det specielt vores Racing Team, der tester til både træning og konkurrence og kommer med værdifuld feed back. De kender dels den foregående model og de har alle kørt rigtig mange km på mange forskellige cykler.

Cykelmagasinerne giver os gode tests




Danske og enkelte svenske cykelmagasiner er generelt flinke til at teste Pronghorn. Og det er vi glade for. Ikke bare fordi alle tests gennemgående er særdeles positive - hvilket vi er glade og ydmyge over for - men også fordi, at de giver os værdifulde input og konstruktiv kritik til den løbende udvikling af vores rammer og komponent setup.

FOLD TEKST UD [↓]

Hvad siger testene generelt om Pronghorns cykler:

  • De er positive og med topkarakterer (enten det højeste eller næsthøjeste antal stjerner).
  • De holder niveauet med vores mange dygtige internationale konkurrenter.
  • Cyklerne fremhæves for at være flotte i både design, farver, decals og i deres finish.
  • Cyklerne fremhæves for deres fuldblods køreegenskaber, som er fx acceleration, topfart og styrevillighed.
  • De fremhæves for at have value for money.
  • De fremhæves for deres gode hjulsæt - også i forhold til prisen.

Vi læser alle tests mange gange og evaluerer de værdifulde input før vi eventuelt justerer på enkelte detaljer.

Desuden bruger vi de mange tests, som vores cykler gennemgår i magasiner og på websites til kontinuerligt at evaluere på vores rammer og komponenter.

FAQ: 100% danskejet – med internationalt udsyn

Pronghorn er 100% danskejet og ejerledet af private investorer og cykelelskere, der selv er aktive i virksomhedens arbejde på dagligt plan. Alle beslutninger om udvikling, salg, montering, service og after sales foregår i Danmark. Her kan du læse mere om virksomhed, produktion og samarbejdspartnere.

FOLD TEKST UD [↓]

Hvilke typer af cykler fremstiller I? 

Vi bygger sportscykler, der er tilpasset de danske forhold på landeveje, stier og spor. Det vil sige landevej, gravel og MTB (XC).  


Hvem henvender jeres cykler sig til? 

Vi henvender os til alle, der ønsker at dyrke cykelsport med udgangspunkt i Danmark. Det kan både være eliteryttere, super-motionister, motionister, begyndere eller sportsfolk, der bruger cykling som en sekundær sport. 


Er I en dansk virksomhed? 

Pronghorn er 100% danskejet og ejerledet af private investorer og cykelelskere, der selv er aktive i virksomhedens arbejde på dagligt plan. Alle beslutninger om udvikling, salg, montering, service og after sales foregår i Danmark. 


Foregår alle aktiviteter i Danmark? 

Nej. Cykelbranchen er - som de fleste andre brancher - baseret på et netværk af dygtige underleverandører, der operer internationalt og ofte med produktion i østen. Det gælder både komponenter, hjulsæt og rammer. Vi bruger kun de aller bedste internationale leverandører som fx Toray, SRAM, Shimano, DTSWISS, Rockshox og mange andre. I vores upgrade program har vi mange dele fra Ceramicspeed, der også er danske, men er valgt fordi de er bedst. 
 

Hvilke dele af produktionen foregår i Danmark? 

Vi tager mest muligt in-house i vores danske hovedkontor og giver det en dansk designvinkel og fortolkning. Det gælder fx produktstrategi og udvælgelse af præcis, hvilke modeller, der skal indgå i vores sortiment. Derudover produktudvikling (helt eller delvis - da vi samarbejder med andre producenter), test, komponentudvælgelse, montage, salg, service samt after sales. 


Hvorfor producerer I ikke jeres rammer i Danmark? 

Der er ikke fabrikker, teknologi eller know-how i Danmark inden for produktion af rammer hverken carbon eller alu. 


Hvem designer jeres farver, logoer, decals og custom cykler? 

Alle eksterne elementer på vores cykler - logo, decals, farver osv. er 100% udviklet og udført i Danmark og hele vores custom colour program er placeret i Danmark. 


Hvordan er jeres cykler tilpasset danske forhold? 

Vi tilpasser vores cykler til danske forhold i selve udvælgelsen af, hvilke typer af cykler og modeller, vi skal tilbyde - samt i designet af disse modellers egenskaber. Derudover i udvælgelsen af komponenter som gearinger, vandringer på gafler, profiler på rør og hjulsæt samt cockpits.  


Er det vigtigt, at I er danske? 

Vi ser ikke det danske islæt som enten-eller - eller som en kvalitet i sig selv. Men det er relevant for danske cykelsportsudøvere, at vi modsat de store i branchen kan tage snævre regionale hensyn til fx meget vind, bakker og manglende bjerge. Cykelbranchen er big business og vi har vores lille take på en dansk fortolkning til danske forhold - men på et internationalt niveau mht. køreegenskaber, design, kvalitet, komponenter, upgrades osv. 


Hvordan udvikler I jeres rammer? 

Vi udvikler og designer vores rammer på flere forskellige måder. Nogle af vores rammer er 100% udviklet og designet af os in-house. Andre rammer er udviklet og designet af os i samarbejde med andre producenter.  


Hvorfor udvikler I rammer sammen med andre producenter? 

Man deles om udgifter og know-how. Hver producent tilføjer derefter forskellige egenskaber og detaljer på en fælles platform. Eller, man samler flere byggedele på forskellige måder. Det minder meget om bilbranchen, hvor mange mærker og modeller er bygget på de samme platforme og motorer, men alligevel har forskellige egenskaber fra mærke til mærke.  


Udvikler I løbende på jeres modeller? 

Ja, vi arbejder hele tiden med at optimere og integrere den feed-back, vi får fra test og teamrytter. Derfor udvikler vores modeller sig over tid fx på features som integrationer, cockpit, kabelføring, sadelpindsmontage osv. hvor vi løbende forbedrer og optimerer vores designs. 


Hvem producerer jeres rammer? 

Vores rammer produceres af de førende producenter på hhv. carbon og alu. Geografisk ligger de i østen, hvor langt størstedelen af alle rammer produceres world wide. 

Vi producerer vores rammer i østen pga. producenters know-how, erfaring, kompetence og pris. Det er et valg, vi deler med mange andre cykelproducenter over hele verden. 


Hvilke materialer bruger I til jeres rammer? 

Vi bruger carbon fra den japanske producent Toray. Vi mikser forskellige fibre med forskellige egenskaber for at opnå hhv. stivhed og fleksibilitet forskellige steder på rammen. 

Vi bruger det stærke og lette Alu 6061, der er hydroformet - dvs formgivet vha vand. 

Vi adskiller os fra mange andre brands, da vi kun har en kvalitet i vores rammer og det er den bedste - dvs. at det kun er toprammen, man får på alle vores modeller, også de billigste i serierne. 

 


Hvem tester jeres rammer? 

Brudstyrke og holdbarhedstest foretages af producenterne. Performance på den færdige cykel af os selv i udviklingsfasen og diverse magasiner og test riders efter lancering. 


Kan jeres cykler bruges i udlandet? 

Ja selvfølgelig. Det er primært gearinger til meget lange og stejle op- og nedkørsler, samt vandringer på MTB, der kan blive sat på en prøve ved ekstreme forhold, som vi ikke har herhjemme. Gearinger kan altid justeres efterfølgende via udskiftning af cassette og/eller klinger. 


Hvor samler I jeres cykler? 

Vi samler alle vores cykler i Danmark. De er samlet og testet af danske cykelmekanikere. 


Hvorfor samler I cyklerne i Danmark? 

Vi gør for dels at have 100% kontrol over montagen og dels for at kunne tilpasse frempinde, styr osv. 


Har du yderligere spørgsmål? 

Kontakt meget gerne vores kundeservice på www.pronghorn.dk

Shop cykler direkte

KONTAKT OS FOR HJÆLP ELLER KØB

Genveje til Pronghorn

TRE FLOTTE SHOWROOMS I DANMARK


Når du tilmelder dig accepterer du vores vilkår og betingelser, som du kan læse her