Find din størrelse


 

Vælg selv størrelsen på din cykel – eller lad os hjælpe dig gratis. 

Vi tilbyder også individuel opsætning af frempindslængde og styrposition. Desuden kan vi indstille din nye cykel efter bike-fit data eller opmåling af din nuværende. I check-out kan du skrive dine mål, så kontrollerer vi din valgte størrelse og hjælper dig hele vejen. 

 

Størrelsesvælger på produktsiderneVores integrerede size-vælger på produktsiderne gør det let at være den rigtige størrelse.

Nedenfor kan du læse, hvad du kan gøre, hvis du er i tvivl eller ligger mellem to størrelser.

Size-guide alle cyklerVores størrelsesguide er vejledende og spørg os gerne, hvis du er i tvivl.

 

Hvis du ligger mellem to størrelser?

Hvis du er i tvivl, og ligger din højde inden for det område, hvor to størrelser overlapper hinanden, kan du bruge følgende retningslinjer.

For aerodynamisk position og bedre kontrol:
Vælg det mindste alternativ. 

For komfort:
Vælg det største alternativ.

FOLD TEKST UD [↓]

Læs mere om overlap i størrelser:

Et større stel vil have et lidt højere kronrør (mellem styr og forgaffel) og derfor være mere komfortorienteret end det mindre alternativ.

Ønsker du en mere agressiv og mere aero kørestil kan du ofte med fordel vælge det mindste stel af to muligheder, og så evt. vælge en lidt længere frempind via kommentarfeltet i check-out.

Har du korte ben (i forhold til din højde) kan du evt. vælge et mindre stel. Og har du længere ben relativt set kan du med fordel se på det største alternativ.

Et mindre stel kan sagtens udstyres med spacere under styret og derved kompensere på højden.

Et mindre stel kan ‘forlænges’ med en længere frempind og sikre en korrekt position.

Et mindre stel vil ofte være lettere at kontrollere og have bedre køreegenskaber. Dette bør overvejes sammen med et eventuelt ønske om mere komfort.

Det er vigtigt, at din sadelhøjde og styrposition passer til dig og din cykel. Det kan du få hjælp til at indstille efter dit køb.

Overvejer du racercykler med integrerede aero-styr, skal du være opmærksom på, at vi ikke kan ombytte frempinden u.b. – eller løfte styret u.b., hvis du har integrerede kabler ind gennem frempind og kronrøret.

Du kan også indsende din skridthøjde sammen med dine ordre, så tilpasser vi til den. (Se artikel neden for).

Gratis Size-Tjek ved checkout

I vores checkout kan du let markere, hvis du ønsker hjælp, fremsender bike-fit data eller bare ved, at du skal have en 110 mm-frempind.

Det sikrer dig, at din cykel passer dig optimalt allerede ved levering. Og det sikrer dig imod, at du skal ud at erstatte fx frempind straks efter købet.

Langt de fleste er meget tilfredse med vores standarder og beholder dem. Men hvis du er i tvivl om, hvorvidt vores størrelser og set-ups passer til dig, kan altid kontakte vores kundeservice, hvis du er i tvivl.

Du kan også bare skrive det i kommentarfeltet ved check-out, så sikrer vi, at du får den rigtige størrelse og rigtige set-up.

Ved køb af landevejscyklerne med integrerede kabler i cockpit og/eller kronrør, skal man være ekstra opmærksom, da styrhøjden og frempindslængden i højere grad er 'låst' efter købet.
 

Det tilbyder vi gratis

 • Rådgivning om størrelser og tilpasning før, under og efter købet
 • Size-tjek (frivilligt) af valgte størrelse inden samling og levering
 • Indstilling og tilpasning af frempindslængde og styrhøjde samt -bredde
 • Indstilling af cykler efter bikefit-data eller opmåling af nuværende cykel
 • Ombytning af frempinde inden 30 dage *
 • Justering af styrhøjde **
 • Der er naturligvis fri retur

(* Gælder ikke integrerede aerostyr til landevej.

** Gælder ikke upgrade til aero-cykler med skjulte kabler.)

Vi kontrollerer din valgte størrelse efter ordre, og inden vi samler og leverer. Du kan bare skrive din højde i check-out, så tager vi kontakt til dig, hvis der er det mindste at være i tvivl om. Eller hvis vi vurderer, at det kan være en fordel med tilpasning af styrhøjde eller frempindslængde.
 

Mulighed for tilpasning af styrhøjde og frempindVores cykler kommer i de gængse størrelser og med et nøje defineret set-up af styrposition (bredde, længde og højde), der matcher de fleste ryttere (ca. 95%).

FOLD TEKST UD [↓]
Men fordi vores dygtige mekanikere samler hver cykel efter bestilling, har vi en unik mulighed for gratis at tilpasse og fitte styret og/eller frempindens størrelse, bredde og højde præcis til dig inden levering.

Brug kommentarfeltet ved check-out til at skrive dine mål - eller blot, hvis du er i tvivl, så kontakter vi dig inden vi samler din cykel.

Vi bruger oftest tilpasning af dit cockpit, hvis du ligger mellem to størrelser i vores guide.

Du kan også læse mere om valg af str. ud fra din skridthøjde i artiklen på denne side.

 

FAQ om størrelserHer kan du få svar på de vigtigste spørgsmål om størrelse.

FOLD TEKST UD [↓]

Jeg ligger mellem to størrelser. Hvilken skal jeg vælge?

Kontakt vores kundeservice, så hjælper vi dig. Men det mindste alternativ vil ofte være lettere af styre og mere aero. Til gengæld kan man kompensere med en længere frempind.


Skal jeg beslutte mig for frempind og styrbredde?

Hvis ikke du aktivt selv noterer, at du ønsker hjælp eller kontakter os, får du vores standard opsætning, som passer til langt de fleste.


Hvad nu hvis cyklen alligevel ikke passer mig?

Så kan du få ombyttet din frempind eller dit styr. Eller du kan returnere cyklen inden for returretten. Bemærk venligst, at integrerede aero styr til landevejscykler af tekniske årsager desværre ikke kan ændres eller justeres i højden u.b..


Jeg ved præcis, hvad jeg vil have?

Fint. Så bestiller du bare online, via kundeservice eller i showrooms.


Jeg er i tvivl, hvad gør jeg så?

Kontakt gerne vores kundeservice - både før, under og efter købet.


Jeg har nu kørt fx 12 måneder på min cykel og ønsker en længere frempind?

Kontakt gerne vores kundeservice - både før, under og efter købet. Ofte vil ryttere justere deres styrhøjde både over sæsonen og i takt med formudsving og ambitioner. Vores rådgivning gælder på købstidspunktet.


Hvornår bør jeg få et bike-fit?
Vi anbefaler oftest bike-fit i forbindelse med belastningsskader eller smerter i bevægeapparatet. Det er ikke nødvendigt med et bikefit for at opnå en god position på en cykel.


Hvordan kan jeg vælge størrelse hos Pronghorn?

 1. Vælg selv din egen størrelse selv i webshoppen ved bestilling.
 2. Hvis du er i tvivl, kan du skrive det i kommentarfeltet ved check-out, og så kontakter vi dig inden vi samler din nye cykel. (Hvis du fx ligger lige i overlappet mellem to størrelser.)
 3. Hvis du allerede ved, at du har særlige krav og ønsker til fx frempindslængde eller styrbredde, kan du angive dem i kommentarfeltet i check-out ved ordre.
 4. Har du allerede bike-fit data kan du sende dem til os, og vi indstiller din nye cykel præcis til dig.
 5. Hvis du allerede har en cykel, der passer dig perfekt, kan vi hjælpe dig med at måle den op, så vi kan tilpasse din cykel præcis som den. Det vi både gøre via vores kundeservice og i et af vores showrooms. 

Brug af skridthøjde til valg af størrelseDu kan bruge din skridthøjde Q til at beregne din størrelse på en cykel.

FOLD TEKST UD [↓]Du kan bruge din skridthøjde Q til at beregne din størrelse på en cykel.

Mål din skridthøjde Q, ved at stå på jorden uden sko på og med samlede ben.

Et vaterpas kan anbringes mellem benene og så måles afstanden til jorden Q fra oversiden af vaterpasset, når det er i vater.

STØRRELSE LANDEVEJ i CM = Q x 0,66

Dvs. at har du et skridtmål på 87 cm er regnestykket: 87 x 0,66 = 57 cm.

STØRRELSE MTB I TOMMER = Q x 0,56 / 2,54

Dvs. at har du et skridtmål på 87 cm er regnestykket: 87 x 0,56 / 2,54 = 19 tommer.

Hvis anbefalingen ligger mellem to størrelser?

Hvis du vil have en sporty og agressiv position på din cykel, så skal du vælge den mindste af de to muligheder. Og vil du sidde mere oprejst, endurance orienteret og skånsomt for ryggen, ja så skal du vælge den største. Men så bygger vi din frempindslængde og styrhøjde op så det hele passer.

Det kan også være, at du fx har nogle korte ben relativt set - så går vi med det mindste alternativ og så “smider” lidt ekstra længde på frempinden.

Opmåling af din nuværende cykel


Vi kan tilpasse din nye cykel efter målene på din nuværende cykel.

Det kan både være for at skabe en eksakt tilsvarende opsætning eller for, at vi med udgangspunkt i din nuværende kan justere lidt på indstillingerne.

Geometrioversigt på produktsiderne

Vores integrerede geometrioversigt på produktsiderne gør det let at være den rigtige størrelse.
 

                       

Shop vores cykler

Genveje til Pronghorn

TRE FLOTTE SHOWROOMS I DANMARK


Når du tilmelder dig accepterer du vores vilkår og betingelser, som du kan læse her