Om APLS-full suspension

APLS – Geometrisk suspension.
Anti Power Loss System er Pronghorns unikke design-DNA på full suspension. Skabt til at skabe fart ved effektivt at eliminere 'bobbing'-fænomenet uden elektronik eller lock-out på styret. Enkelt, effektivt og med et minimum af vedligeholdelse og fejlkilder.

Pronghorns Carbon Fully deltog i Cape Epic 2021.

FAKTA: Pronghorn APLS suspensionAPLS – GEOMETRISK SUSPENSION

Anti Power Loss System er Pronghorns unikke design-DNA på full suspension. Skabt til at skabe fart ved effektivt at eliminere 'bobbing'-fænomenet uden elektronik eller lock-out på styret. Enkelt, effektivt og med et minimum af vedligeholdelse og fejlkilder.

FOLD TEKST UD [↓]

FAKTA OM APLS

  • APLS står for Anti Power Loss System
  • Systemet maksimerer pedaleffektiviteten og minimerer lodret bobbing op og ned

  • Systemet fungerer 100% geometrisk – uden brug af aktive hjælpesystemer eller brug af remote lock-out på styret 

  • Bagdæmperen kan reguleres i to trin – og kan fingerbetjenes direkte under kørslen  

  • Dæmperens placering sparer remote lock-out på styret 

  • Dæmperens placering beskytter den mod snavs og mudder 

  • Dæmperens placering gør, at cyklens ‘virtual pivot point’ er unikt tilpasset alle størrelser – hvilket gør cyklen let meget at køre på for alle rytterhøjder


Systemet maksimerer pedaleffektiviteten og minimerer lodret bobbing op og ned”Jeg har valgt Pronghorn's Carbon Fully med APLS til at køre Cape Epic 2021 ..."


"Cape Epic er bare monster hårdt og det er vigtig med komforten på de lange, hårde etaper. APLS affjedringen sparer mig for mange stød og mikropåvirkninger - og jeg kan blive siddende i sadlen i længere tid. Altsammen medvirker til at spare energi ..."


HENRIK KIRK
Dansk deltager ved Cape Epic 2021

FAQ om Pronghorn Carbon Fully 29

Hvorfor sidder bagdæmperen placeret oven på overrøret?
Det er en integreret del af designet på vores unikke APLS set-up for geometrisk suspension. Desuden er det lettere at betjene lock-out'en under kørslen.

FOLD TEKST UD [↓]

Hvorfor er der ikke remote lock-out på bagdæmperen?
Geometrisk APLS-suspension gør det overflødigt i tærrenet. Bagdæmperen er sat up særligt til denne cykel af vores leverandør. Mange ryttere vælger at lukke for dæmperen under længere transportsektioner på landevej. Den betjenes med fingeren.

Hvad er fordelene ved APLS systemet?
APLS fungerer uden brug af lock-out eller hjælpesystemer og det er meget let og hurtigt at køre med, fordi det er tilpasset den unikke cykelstørrelse.

Skal jeg vælge 100 eller 120 mm forgaffel?
Du skal vælge 100 mm for rendyrket fart og kontrol lige ud og op ad bakker. Du kan med fordel vælge 120 mm, hvis du ønsker mere kontrol ned af bakker. 

Flere af de andre producenter har færre bevægelige led i baggaflen - hvorfor?
Vores cykel er designet til danske spor (og altså ikke bjerge og klipper) vi er mere fokuserede på at eliminere de mange små mikro-påvirkninger fra underlaget.

Kan man køre andet end XC på cyklen?
Den er bygget til singletracks og klassiske danske XC spor, men kan bruges til Trail med 120mm vandring. Den er ikke til all-mountain eller downhill.

Er det en racing cykel til konkurrence?
Den er klart udviklet til at køre både XC og Marathon på, men den er en anelse mere komfortorienteret end den tidligere 27.5 model, så du laver færre fejl og holder længere i sadlen.

Kan jeg se og prøve cyklen?
Ja vi har demomodeller i alle str. Aftal gerne inden besøg for at være sikker. 

Er cyklen dansk?
Cyklen er designet og udviklet i Danmark. I tæt samarbejde med vores producenter i østen. Samlet i Danmark.

Hvor mange farver fåes den i?
Cyklen fås standard i sort og rød, men kan leveres i valgfri farve som en del af vores custom-farve program.

Kan jeg ændre i komponenterne?
Ja, du kan kontakte os for andre hjulsæt og komponenter.

Kan jeg ændre i opsætning af styr og frempind?
Ja, du kan få ønsket mål på frempind og styr, da vi først samler cyklen efter bestilling.

Hvornår kan den leveres?
Se aktuel leveringstid under den enkelte model.

Køb direkte i vores webshop eller showrooms

Mix fordelene ved webshop med trygheden ved showrooms.
Vi har skåret forhandlerleddet væk og sælger kun direkte gennem egen webshop og egne showrooms. Derfor har vi både en attraktiv prissætning og kan tilbyde den bedste rådgivning. Og du kan bestille online og afhente din cykel samlet. Eller omvendt. Du vælger helt selv.Pronghorns Carbon Fully har et unikt Virtual Pivot Point for hver rammestørrelse 

APLS: Unikt pivot-point på alle størrelser


Pronghorns teknologi adskiller sig positivt ved det såkaldte Instant Center of Rotation. Det betegner det virtuelle punkt på cyklen, hvor den aktuelle sum af affjedring foregår i takt med, at cyklens geometri hele tiden ændrer sig under kørslen, fordi dæmperne arbejder op og ned. 

FOLD TEKST UD [↓]

FAKTA OM PIVOT POINTS

Pronghorns Carbon Fully har et unikt Virtual Pivot Point (Instant Center of Rotation) for hver eneste størrelse af ramme, der gør cyklen mere tilpasset til den enkelte rytters størrelse. 

Et af nøglebegreberne i designet af en full suspension MTB er Instant Center of Rotation - også tidligere kendt som Virtual Pivot Point. 

Det betegner det sted på cyklen, hvor den samlede sum af bevægelse og affjedring i lejer og rotationspunkter i baggaflen mødes - virtuelt. 

Man finder ICR ved at forlænge linjerne fra lejerne i bagarmen fremad og dér, hvor de mødes har man punktet. 

Mange fullsuspension rammer har det samme relative tyngdepunkt for alle rammestørrelser. Fordi dæmperen på Pronghorns cykler sidder ovenpå overrøret flyttes tyngdepunktets placering i takt med størrelsen, hvilket giver en markant bedre tilpasning af køreegenskaberne til rytterens specifikke størrelse. 

Aktuelle cykler med APLS

DANSK & DIREKTE SIDEN 2007

Se flere cykler

TRE FLOTTE SHOWROOMS I DANMARK

Genveje til Pronghorn


Når du tilmelder dig accepterer du vores vilkår og betingelser, som du kan læse her